Jehněčí s omáčkou houbovou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli omáčka |
0.5 kávová lžička |
Jehněčí maso |
350 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
0.5 kávová lžička |
Omáčka sojová světlá |
4 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Víno rýžové čínské |
3 polévková lžíce |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
175 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na nudličky pokrájíme maso. Rozehřejeme olej v předehřátém woku, přidáme jehněčí nudličky, pokrájený pórek, rozetřený česnek a smažíme 3 minuty za stálého míchání.
- V misce smícháme Solamyl, čínské rýžové víno, sójovou omáčku, vodu a chilli omáčku. Vznikne nám omáčka.
- Do woku přidáme pokrájené žampiony a minutu smažíme. Vmícháme připravenou omáčku a povaříme cca 3 minuty.
- Zastříkneme sezamovým olejem a podáváme horké.