Jehněčí s omáčkou houbovou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli omáčka 0.5 kávová lžička
Jehněčí maso 350 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Olej sezamový 0.5 kávová lžička
Omáčka sojová světlá 4 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Víno rýžové čínské 3 polévková lžíce
Voda pitná 3 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 175 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na nudličky pokrájíme maso. Rozehřejeme olej v předehřátém woku, přidáme jehněčí nudličky, pokrájený pórek, rozetřený česnek a smažíme 3 minuty za stálého míchání.
  2. V misce smícháme Solamyl, čínské rýžové víno, sójovou omáčku, vodu a chilli omáčku. Vznikne nám omáčka.
  3. Do woku přidáme pokrájené žampiony a minutu smažíme. Vmícháme připravenou omáčku a povaříme cca 3 minuty.
  4. Zastříkneme sezamovým olejem a podáváme horké.