Jehněčí na pěti kořeních

Ingredience


Cibulka jarní 6 ks
Fazolové lusky zelené 175 g
Jehněčí maso 625 g
Koření pěti vůní 2 kávová lžička
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sherry brandy 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pokrájíme maso na nudličky, dáme do mísy, přidáme směs pěti koření a špetku soli, promícháme, zakryjeme a necháme hodinu marinovat.
  2. Rozehřejeme ve woku polovinu oleje, přidáme maso a smažíme 4 minuty za neustálého míchání. Poté vyndáme a dáme stranou.
  3. Do woku přilijeme zbývající olej, přidáme pokrájené papriky a jarní cibulky. Smažíme 3 minuty, přidáme pokrájené fazolky a minutu mícháme.
  4. Do woku přidáme sójovou omáčku a sherry, když se prohřejí tekutiny, přidáme do woku nudličky i se šťávou, která z nich vytekla. Povaříme 2 minuty, aby se maso prohřálo. Osolíme a opepříme.
  5. Podáváme horké.