Jehněčí na pěti kořeních
Ingredience
Cibulka jarní |
6 ks |
Fazolové lusky zelené |
175 g |
Jehněčí maso |
625 g |
Koření pěti vůní |
2 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sherry brandy |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pokrájíme maso na nudličky, dáme do mísy, přidáme směs pěti koření a špetku soli, promícháme, zakryjeme a necháme hodinu marinovat.
- Rozehřejeme ve woku polovinu oleje, přidáme maso a smažíme 4 minuty za neustálého míchání. Poté vyndáme a dáme stranou.
- Do woku přilijeme zbývající olej, přidáme pokrájené papriky a jarní cibulky. Smažíme 3 minuty, přidáme pokrájené fazolky a minutu mícháme.
- Do woku přidáme sójovou omáčku a sherry, když se prohřejí tekutiny, přidáme do woku nudličky i se šťávou, která z nich vytekla. Povaříme 2 minuty, aby se maso prohřálo. Osolíme a opepříme.
- Podáváme horké.