Rajčátka s mozzarellou jako lízátka
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Mozzarella |
120 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
12 ks |
Tapenáda se zelenými olivami |
1 polévková lžíce |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z třešňových cherry rajčátek odřízneme ostrým nožem přibližně centimetrový vršek a kulatým vykrajovátkem na melouny odstraníme střed rajčat se semeny. Po okapání nandáme do otvoru každého rajčátka malé množství tapenády a vsuneme kuličku mozzarelly.
- Kůru z citronu, olivový olej a petrželku či bazalku promícháme v misce a v této směsi omočíme konec rajčátka s mozzarellou.
- Následně napíchneme každé rajčátko zespodu 10 cm dlouhou bambusovou špejlí tak, aby nahoře nevyčnívala, a tím v něm upevníme sýr. Špejle s rajčátky umístíme po třech do skleniček, aby vypadaly jako lízátka.