Hrnec s masem jehněčím

Ingredience


Brambory 675 g
Cibule 1 ks
Jehněčí maso 675 g
Ledvinky jehněčí 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 2 polévková lžíce
Vývar jehněčí 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z masa odstraníme lůj, ledvinky zbavíme blan a žilek a pokrájíme na plátky. Do zapékací mísy rozložíme na dno plátky brambor. Na brambory rozložíme řízky, na ně plátky ledvinek, pokrájenou cibuli a nasekaný tymián. Přelijeme jehněčím vývarem, osolíme a opepříme.
  2. Navrch rozložíme zbývající plátky brambor, aby zakrývaly maso a cibuli. Bramborové plátky potřeme máslem, zakryjeme mísu pokličkou a v předehřáté troubě zapékáme 90 minut.
  3. Sundáme pokličku a 30 minut ještě zapečeme.
  4. Podáváme horké.