Vanilkový cheesecake

Ingredience


Cukr krupice 210 g
Kiwi 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Sušenky BeBe světlé jemné 225 g
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Tvaroh tučný 675 g
Vejce slepičí 4 ks
Zakysaná smetana 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku zvolna rozpustíme máslo, přidáme najemno rozdrobené sušenky, lžíci cukru a vše promícháme, aby se směs spojila. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem (nebo vymažeme tukem) a po dně i na stranách rozprostřeme a vmáčkneme připravenou směs.
  2. Tvaroh, žloutky, 150 g cukru a vanilkovou tresť utřeme do hladka. Zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  3. Těsto vlijeme do formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Vyjmeme a necháme 10 minut stát.
  4. V misce promícháme zakysanou smetanu se zbylým cukrem, vlijeme na koláč a uhladíme. Příkon tepla v troubě zvýšíme na 220 stunů Celsia a koláč pečeme ještě 5 minut.
  5. Po upečení necháme vychladnout na mřížce a po vychladnutí uložíme do chladničky nejméně na 6 hodin.
  6. Před podáváním povrch koláče ozdobíme plátky oloupaného kiwi.