Vanilkový cheesecake
Ingredience
Cukr krupice |
210 g |
Kiwi |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Sušenky BeBe světlé jemné |
225 g |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Tvaroh tučný |
675 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V kastrůlku zvolna rozpustíme máslo, přidáme najemno rozdrobené sušenky, lžíci cukru a vše promícháme, aby se směs spojila. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem (nebo vymažeme tukem) a po dně i na stranách rozprostřeme a vmáčkneme připravenou směs.
- Tvaroh, žloutky, 150 g cukru a vanilkovou tresť utřeme do hladka. Zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto vlijeme do formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Vyjmeme a necháme 10 minut stát.
- V misce promícháme zakysanou smetanu se zbylým cukrem, vlijeme na koláč a uhladíme. Příkon tepla v troubě zvýšíme na 220 stunů Celsia a koláč pečeme ještě 5 minut.
- Po upečení necháme vychladnout na mřížce a po vychladnutí uložíme do chladničky nejméně na 6 hodin.
- Před podáváním povrch koláče ozdobíme plátky oloupaného kiwi.