Zelená hnízdečka pro mlsouny
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji osmahneme. Prolisujeme česnek, přidáme ho k cibuli a vše osmahneme.
- Omyjeme a pokrájíme špenátové listy, přidáme k cibuli a česneku a dusíme 5 minut.
- Ke konci přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme.
- Do dvou misek plníme špenát. Utvoříme hnízda a do středu rozklepneme vajíčko, které posypeme strouhaným sýrem.
- Dáme zapéct na 15 minut do středně vyhřáté trouby.