Chřestový salát s česnekovou omáčkou sypaný paprikou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový jedlý |
100 ml |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Chřest bílý |
600 g |
Cukr kostkový |
1 kostka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
0.5 ks |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo a papriku nakrájíme na malé kousky. Chřest důkladně očistíme a uvaříme ve vroucí osolené vodě s kostkou cukru a lžící másla. Uvařený chřest necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky. Kousky chřestu rozložíme na talíře nebo misky, přelijeme česnekovou omáčkou, posypeme paprikou nakrájenou na malé kousky a na závěr talíře nebo misky obložíme osminkami natvrdo uvařených vajec. Nakonec salát posypeme sekanou pažitkou.
- Příprava omáčky:
- Žloutky utřeme do pěny a za stálého míchání přimícháváme olej. Směs ochutíme solí, bílým pepřem a utřeným česnekem.