Chřestový salát s česnekovou omáčkou sypaný paprikou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Olej olivový jedlý 100 ml
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Chřest bílý 600 g
Cukr kostkový 1 kostka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Paprika červená 0.5 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo a papriku nakrájíme na malé kousky. Chřest důkladně očistíme a uvaříme ve vroucí osolené vodě s kostkou cukru a lžící másla. Uvařený chřest necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky. Kousky chřestu rozložíme na talíře nebo misky, přelijeme česnekovou omáčkou, posypeme paprikou nakrájenou na malé kousky a na závěr talíře nebo misky obložíme osminkami natvrdo uvařených vajec. Nakonec salát posypeme sekanou pažitkou.
  2. Příprava omáčky:
  3. Žloutky utřeme do pěny a za stálého míchání přimícháváme olej. Směs ochutíme solí, bílým pepřem a utřeným česnekem.