Jahodové semifreddo

Ingredience


Cukr moučkový 50 g
Jahody zahradní 225 g
Likér malinový 3 polévková lžíce
Rybíz červený 1 hrst
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sněhové pečivo 115 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr moučkový 30 g
Jahody zahradní 225 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté jahody rozmixujeme.
  2. Smetanu ušleháme s cukrem do polotuha a smícháme s jahodovým pyré. Vmícháme rozdrcené pusinky, likér a směs vložíme do formy (např. srnčí hřbet) vyložené folií. Povrch uhladíme, formu folií i přetáhneme a uložíme do mrazáku nejméně na 6 hodin.
  3. Na omáčku rozmixujeme očištěné a omyté jahody, prolisujeme je sítem, vmícháme cukr a ochutíme citronovou šťávou.
  4. Těsně před podáváním semifreddo vyklopíme z formy a nožem namočeným v horké vodě nakrájíme na plátky. Upravíme je na talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme omytým rybízem.