Jahodové semifreddo
Ingredience
Cukr moučkový |
50 g |
Jahody zahradní |
225 g |
Likér malinový |
3 polévková lžíce |
Rybíz červený |
1 hrst |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sněhové pečivo |
115 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
30 g |
Jahody zahradní |
225 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté jahody rozmixujeme.
- Smetanu ušleháme s cukrem do polotuha a smícháme s jahodovým pyré. Vmícháme rozdrcené pusinky, likér a směs vložíme do formy (např. srnčí hřbet) vyložené folií. Povrch uhladíme, formu folií i přetáhneme a uložíme do mrazáku nejméně na 6 hodin.
- Na omáčku rozmixujeme očištěné a omyté jahody, prolisujeme je sítem, vmícháme cukr a ochutíme citronovou šťávou.
- Těsně před podáváním semifreddo vyklopíme z formy a nožem namočeným v horké vodě nakrájíme na plátky. Upravíme je na talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme omytým rybízem.