Řízky na dušené zelenině
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Česnek |
2 stroužek |
Kečup ostrý |
200 g |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej slunečnicový |
2 dl |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová kýta |
500 g |
Víno bílé |
1 dl |
Vývar z hovězích kostí |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso umyjeme, naporcujeme, osolíme, opepříme, jemně naklepeme a na pánvi v rozehřátém oleji opečeme. Opečené maso vyjmeme z pánve. Mrkev, celer a petržel nastrouháme na hrubším struhadle, česnek a papriku nakrájíme na tenké kolečka a všechnu zeleninu osmažíme na zbylém opeku z masa. Posypeme moukou, zalijeme vínem, přidáme kečup, přilijeme vývar, vrátíme zpátky maso a chvilku povaříme.
- Před dokončením vaření nakrájíme na tenké kolečka kopr, přimícháme k masu, zamícháme a dochutíme citronovou šťávou.