Řízky na dušené zelenině

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Česnek 2 stroužek
Kečup ostrý 200 g
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej slunečnicový 2 dl
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Sůl 1 špetka
Vepřová kýta 500 g
Víno bílé 1 dl
Vývar z hovězích kostí 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso umyjeme, naporcujeme, osolíme, opepříme, jemně naklepeme a na pánvi v rozehřátém oleji opečeme. Opečené maso vyjmeme z pánve. Mrkev, celer a petržel nastrouháme na hrubším struhadle, česnek a papriku nakrájíme na tenké kolečka a všechnu zeleninu osmažíme na zbylém opeku z masa. Posypeme moukou, zalijeme vínem, přidáme kečup, přilijeme vývar, vrátíme zpátky maso a chvilku povaříme.
  2. Před dokončením vaření nakrájíme na tenké kolečka kopr, přimícháme k masu, zamícháme a dochutíme citronovou šťávou.