Salát s chřestem a jablkovými plátky

Ingredience


Chřest bílý 500 g
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Cukr kostkový 1 kostka
Jablka 4 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
Jogurt krémový bílý natur 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Salát hlávkový 1 ks
Smetana kyselá 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest očistíme a vaříme doměkka ve vroucí osolené vodě s kostkou cukru. Uvařený chřest necháme okapat a nakrájíme ho na kousky. Jablka zbavíme jader a nakrájíme na tenké plátky. Plátky jablek promícháme s okapanými kousky chřestu. Ledový salát rozdělíme na jednotlivé listy, pečlivě ho opláchneme a necháme okapat. Servírujeme tak, že na rozložené listy ledového salátu rozložíme směs plátků jablek a vařeného chřestu s citronovou šťávou. Rozloženou směs zalijeme zálivkou.
  2. Zálivku připravíme:
  3. Do jogurtu vmícháme citronovou šťávu, smetanu, sůl, pepř a nasekaný kopr, pažitku a petržel. Podáváme jako předkrm.