Salát s chřestem a jablkovými plátky
Ingredience
Chřest bílý |
500 g |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Cukr kostkový |
1 kostka |
Jablka |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
Jogurt krémový bílý natur |
2 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
1 ks |
Smetana kyselá |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest očistíme a vaříme doměkka ve vroucí osolené vodě s kostkou cukru. Uvařený chřest necháme okapat a nakrájíme ho na kousky. Jablka zbavíme jader a nakrájíme na tenké plátky. Plátky jablek promícháme s okapanými kousky chřestu. Ledový salát rozdělíme na jednotlivé listy, pečlivě ho opláchneme a necháme okapat. Servírujeme tak, že na rozložené listy ledového salátu rozložíme směs plátků jablek a vařeného chřestu s citronovou šťávou. Rozloženou směs zalijeme zálivkou.
- Zálivku připravíme:
- Do jogurtu vmícháme citronovou šťávu, smetanu, sůl, pepř a nasekaný kopr, pažitku a petržel. Podáváme jako předkrm.