Pečená husa plněná jablky

Ingredience


Husa domácí 1 kg
Jablka 1 kávová lžička
Máslo jihočeské 100 g
Pepř černý mletý 100 g
Sádlo vepřové škvařené 0.4 l
Sůl 1 kávová lžička
Česnek 3 stroužek
Jablka 5 ks
Kmín celý 2 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Husu umyjeme, očistíme, uřízneme křídla celou ji potřeme máslem a prolisovaným česnekem smíchaným se solí. Vnitřek potřeme taky a naplníme na půlky rozkrojenými neoloupanými jablky, k nim ještě přidáme kmín a otvor zašijeme. Husu položíme prsy dolů na sádlem vymaštěný pekáč, podlijeme vývarem, do kterého vmícháme pepř, a pečeme za občasného polévaní přibližně 60 minut. Potom husu otočíme na hřbet a dopečeme ještě 40 minut. Upečenou naporcujeme, polijeme vlastní šťávou a ke každé porci dáme půlku citronu.