Fusilli s pečenými paprikami

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 2 stroužek
Olej olivový extra panenský 60 ml
Olivy černé 50 g
Paprika červená 1 ks
Paprika oranžová 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Těstoviny Fusilli 350 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celé papriky pečeme v troubě za častého otáčení 10 minut. Upečené papriky dáme do umělohmotného sáčku a necháme vychladnout.
  2. Poté všechny papriky vyndáme a opláchneme. Oloupeme slupku, rozřízneme je a odstraníme jádro se semínky. Nakonec papriky osušíme.
  3. Těstoviny uvaříme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
  4. Než se těstoviny uvaří, nakrájíme papriky na proužky a dáme do mísy. Přimícháme k nim drobně pokrájený česnek a rajčata. Nakonec vložíme podélně rozpůlené černé olivy bez pecky a lístky bazalky. Přidáme uvařené těstoviny a vše promícháme. Popřípadě dosolíme a dopepříme. Můžeme servírovat.