Fusilli s pečenými paprikami
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový extra panenský |
60 ml |
Olivy černé |
50 g |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika oranžová |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Fusilli |
350 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celé papriky pečeme v troubě za častého otáčení 10 minut. Upečené papriky dáme do umělohmotného sáčku a necháme vychladnout.
- Poté všechny papriky vyndáme a opláchneme. Oloupeme slupku, rozřízneme je a odstraníme jádro se semínky. Nakonec papriky osušíme.
- Těstoviny uvaříme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
- Než se těstoviny uvaří, nakrájíme papriky na proužky a dáme do mísy. Přimícháme k nim drobně pokrájený česnek a rajčata. Nakonec vložíme podélně rozpůlené černé olivy bez pecky a lístky bazalky. Přidáme uvařené těstoviny a vše promícháme. Popřípadě dosolíme a dopepříme. Můžeme servírovat.