Svíčková z divočáka

Ingredience


Bobkový list 20 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kančí maso 1 kg
Nové koření celé 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 g
Sterilovaná zelenina Halali 0.5 kg
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, položíme v celku na pekáč, pořádně prošpikujeme slaninou, zalijeme zeleninou Halali, přiklopíme a dáme na celou noc do ledničky uležet. Předehřejeme troubu, do pekáče k masu a zelenině přidáme bobkový list, nové koření, zalijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme 120 minut.
  2. Hotové maso vyndáme z pekáče, naporcujeme a dáme stranou. Zeleninu přelijeme do hrnce, vybereme z ní nové koření s bobkovým listem a mixerem zeleninu dobře rozmixujeme. Hrnec dáme na sporák a zeleninu necháme projít varem.
  3. Smetanu vlijeme do hrníčku, přidáme mouku, dobře ji rozšleháme a vlijeme do omáčky. Za stálého míchání vaříme do té doby, až omáčka zhoustne. Uvařenou omáčku nakonec dochutíme podle vlastní chuti cukrem a citrónovou šťávou.
  4. Opatrně se solí, samotné Halali je hodně solené.