Svíčková z divočáka
Ingredience
Bobkový list |
20 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kančí maso |
1 kg |
Nové koření celé |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 g |
Sterilovaná zelenina Halali |
0.5 kg |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso omyjeme, položíme v celku na pekáč, pořádně prošpikujeme slaninou, zalijeme zeleninou Halali, přiklopíme a dáme na celou noc do ledničky uležet. Předehřejeme troubu, do pekáče k masu a zelenině přidáme bobkový list, nové koření, zalijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme 120 minut.
- Hotové maso vyndáme z pekáče, naporcujeme a dáme stranou. Zeleninu přelijeme do hrnce, vybereme z ní nové koření s bobkovým listem a mixerem zeleninu dobře rozmixujeme. Hrnec dáme na sporák a zeleninu necháme projít varem.
- Smetanu vlijeme do hrníčku, přidáme mouku, dobře ji rozšleháme a vlijeme do omáčky. Za stálého míchání vaříme do té doby, až omáčka zhoustne. Uvařenou omáčku nakonec dochutíme podle vlastní chuti cukrem a citrónovou šťávou.
- Opatrně se solí, samotné Halali je hodně solené.