Musaka s bramborem a jehněčím
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Jehněčí maso mleté |
350 g |
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
425 g |
Solamyl - bramborový škrob |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
60 g |
Sýr krémový |
125 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Vývar jehněčí |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme lilek na kolečka, rozložíme je a posypeme solí. Necháme 10 minut, poté otočíme a znovu osolíme. Dáme je do cedníku, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
- V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a smažíme cca 5 minut, než zhnědne. Přidáme pokrájená rajčata a vývar, přivedeme k varu a 10 minut vaříme. Smícháme Solamyl s vodou a přidáme do pánve. Vaříme, dokud směs nezhoustne.
- Polovinu směsi přendáme do zapékací mísy. Pokryjeme plátky lilku, pak zbývající směsí s mletým masem a navrch dáme plátky brambor.
- V misce smícháme vejce s jogurtem, měkkým sýrem, solí a pepřem. Směsí přelijeme brambory, aby byly zakryté. Posypeme nastrouhaným sýrem.
- Zapékáme v předehřáté troubě 45 minut.
- Podáváme teplé.