Musaka s bramborem a jehněčím

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Jehněčí maso mleté 350 g
Lilek 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata loupaná (konzervovaná) 425 g
Solamyl - bramborový škrob 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 60 g
Sýr krémový 125 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
Vývar jehněčí 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme lilek na kolečka, rozložíme je a posypeme solí. Necháme 10 minut, poté otočíme a znovu osolíme. Dáme je do cedníku, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a smažíme cca 5 minut, než zhnědne. Přidáme pokrájená rajčata a vývar, přivedeme k varu a 10 minut vaříme. Smícháme Solamyl s vodou a přidáme do pánve. Vaříme, dokud směs nezhoustne.
  3. Polovinu směsi přendáme do zapékací mísy. Pokryjeme plátky lilku, pak zbývající směsí s mletým masem a navrch dáme plátky brambor.
  4. V misce smícháme vejce s jogurtem, měkkým sýrem, solí a pepřem. Směsí přelijeme brambory, aby byly zakryté. Posypeme nastrouhaným sýrem.
  5. Zapékáme v předehřáté troubě 45 minut.
  6. Podáváme teplé.