Mrkvová polévka s krupicí a vejci

Mrkvová polévka s krupicí a vejci - obrázek

Ingredience


Bujón slepičí 1 ks
Kmín celý 1 špetka
Krupice dětská 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a očistíme mrkev, nastrouháme ji nahrubo.
  2. Rozpustíme v hrnci máslo, mrkev dáme do hrnce a podusíme. Zalijeme litrem vody.
  3. V hrnku rozmícháme krupici s 200ml vody a směs vlijeme do vroucí polévky. Promícháme, rozšleháme vejce a vlijeme do polévky. Provaříme 15 minut.
  4. Před dokončením přidáme do polévky bujon. Chvíli povaříme a můžeme podávat.