Mrkvová polévka s krupicí a vejci
Ingredience
Bujón slepičí |
1 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Krupice dětská |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omyjeme a očistíme mrkev, nastrouháme ji nahrubo.
- Rozpustíme v hrnci máslo, mrkev dáme do hrnce a podusíme. Zalijeme litrem vody.
- V hrnku rozmícháme krupici s 200ml vody a směs vlijeme do vroucí polévky. Promícháme, rozšleháme vejce a vlijeme do polévky. Provaříme 15 minut.
- Před dokončením přidáme do polévky bujon. Chvíli povaříme a můžeme podávat.