Rybízový koláč s cukrovým sněhem

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 150 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hrubá 250 g
Rybíz červený 500 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Cukr krupice 200 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Voda pitná 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku, cca 20 minut třeme, poté vmícháme prosátou mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  2. Těsto vlijeme a rozetřeme do vymazané, moukou vysypané formy, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
  3. Hotový koláč poklademe rybízem, potřeme cukrovým sněhem a ještě cca 4 minuty zapečeme. Necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.
  4. Na cukrový sníh svaříme ve studené vodě cukr, ještě horký jej nalijeme po kapkách do tuhého sněhu ušlehaného z bílků.