Špenátový salát s ředkvičkami

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Jogurt bílý 200 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Ředkvička 2 ks
Špenát listový čerstvý 300 g
Sůl 1 špetka
Sýr Niva (Rokfór) 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opereme špenátové listy, zbavíme stonků a nakrájíme je na proužky. Ředkvičky okrájíme od listů, omyjeme, a nakrájíme na kolečka.
  2. Připravíme si jogurtovou omáčku. Nastrouháme nivu, do misky s nivou přidáme bílý jogurt, olej, citronovou šťávu, sladkou papriku, cukr a sůl. Vše promícháme a kousky nivy rozmačkáme vidličkou.
  3. Špenátový salát zalijeme jogurtovou směsí.
  4. Necháme hodinu odležet v lednici a podáváme.