Vafle s hermelínem
Ingredience
Kmín drcený |
3 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
5 g |
Likér zázvorový |
20 ml |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko - podmáslí |
100 ml |
Mouka pšeničná celozrnná |
75 g |
Mouka žitná celozrnná |
75 g |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pažitka |
15 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
80 ml |
Šalotka |
60 g |
Sedlčanský hermelín pikantní |
100 g |
Sůl |
5 g |
Tuk |
10 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř, přilijeme podmáslí, zakápneme likérem, přidáme máslo a vejce. Promícháme a vypracujeme těsto na vafle.
- Vaflovač potřeme tukem a z těsta upečeme postupně křupavé vafle.
- Do misky dáme lžíci másla, hermelín, sůl, pepř, nadrobno nakrájenou šalotku, trošku kmínu, mleté papriky, zalijeme pivem a šťouchadlem vše rozmačkáme a promícháme.
- Vafle potřeme sýrovou pomazánkou, rozdělíme na talíře a podáváme. Na talířích posypeme posekanou pažitkou.