Zeleninová letní roštěnka
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Cibule |
2 ks |
Hořčice |
4 polévková lžíce |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 kg |
Kečup |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Paprikové lusky čerstvé |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na plátky nakrájíme roštěnou, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce.
- Dozlatova osmahneme cibuli a zaprášíme paprikou. Vložíme plátky masa a osmahneme je. Roštěnky podlijeme teplou vodou a dusíme.
- Když maso změkne, přidáme nakrájená rajčata, papriky, kečup, tymián a bazalku dle chuti.