Nudle s jehněčím

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli omáčka 0.5 kávová lžička
Jehněčí maso 450 g
Nudle skleněné 150 g
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Pórek 2 ks
Sůl 5 g
Voda pitná 750 ml
Vývar jehněčí 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skleněné nudle vaříme v hrnci s osolenou vařící vodou cca 1 minutu. Scedíme je, propláchneme a necháme okapat. Dáme stranou na později.
  2. Rozehřejeme olej v předehřátém woku, osmahneme pokrájené jehněčí maso, přidáme rozetřený česnek, pokrájený pórek a smažíme 2 minuty za stálého míchání. Přimícháme jehněčí vývar, chilli omáčku, sójovou omáčku a povaříme 4 minuty. Přidáme skleněné nudle a vaříme minutu. Hotový pokrm podáváme teplý.