Nudle s jehněčím
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli omáčka |
0.5 kávová lžička |
Jehněčí maso |
450 g |
Nudle skleněné |
150 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
750 ml |
Vývar jehněčí |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Skleněné nudle vaříme v hrnci s osolenou vařící vodou cca 1 minutu. Scedíme je, propláchneme a necháme okapat. Dáme stranou na později.
- Rozehřejeme olej v předehřátém woku, osmahneme pokrájené jehněčí maso, přidáme rozetřený česnek, pokrájený pórek a smažíme 2 minuty za stálého míchání. Přimícháme jehněčí vývar, chilli omáčku, sójovou omáčku a povaříme 4 minuty. Přidáme skleněné nudle a vaříme minutu. Hotový pokrm podáváme teplý.