Vsetínský rendlík se skopovým
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb celozrnný pšeničný |
400 g |
Cibule |
1 ks |
Feferony |
4 ks |
Lečo sterilované |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Okurky |
2 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Saturejka |
2 polévková lžíce |
Skopová kýta |
1 kg |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Skopovou kýtu odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme a přelijeme odvarem ze saturejky. Nakrájíme ji na nudličky přibližně o velikosti 2 x 1 cm. Dáme do mísy a promícháme se solí, pepřem 4 barev, mletým zázvorem, rozetřeným česnekem, Vegetou a olivovým olejem. Marinované maso necháme 2-3 hodiny v chladničce.
- Sladkokyselé okurky pokrájíme na tenké nudličky, feferonky omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kolečka.
- V hlubším rendlíku rozpálíme olej a maso zvolna za stálého míchání opečeme. Přimícháme k němu cibuli, okurky, lečo, a feferonky. Vše důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme přibližně 10-14 minut.
- Směs poprášíme moukou, promícháme, krátce povaříme a podle chuti dosolíme.
- Skopové nudličky se zeleninou rozdělíme na porce a podáváme s chlebem.