Vsetínský rendlík se skopovým

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb celozrnný pšeničný 400 g
Cibule 1 ks
Feferony 4 ks
Lečo sterilované 300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Okurky 2 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Saturejka 2 polévková lžíce
Skopová kýta 1 kg
Sůl 2 kávová lžička
Vegeta 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopovou kýtu odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme a přelijeme odvarem ze saturejky. Nakrájíme ji na nudličky přibližně o velikosti 2 x 1 cm. Dáme do mísy a promícháme se solí, pepřem 4 barev, mletým zázvorem, rozetřeným česnekem, Vegetou a olivovým olejem. Marinované maso necháme 2-3 hodiny v chladničce.
  2. Sladkokyselé okurky pokrájíme na tenké nudličky, feferonky omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kolečka.
  3. V hlubším rendlíku rozpálíme olej a maso zvolna za stálého míchání opečeme. Přimícháme k němu cibuli, okurky, lečo, a feferonky. Vše důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme přibližně 10-14 minut.
  4. Směs poprášíme moukou, promícháme, krátce povaříme a podle chuti dosolíme.
  5. Skopové nudličky se zeleninou rozdělíme na porce a podáváme s chlebem.