Česnečka s husím sádlem
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Celer - nať |
1 polévková lžíce |
Česnek |
4 stroužek |
Husí sádlo |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory nakrájíme na hodně malé kostky, dáme do hrnce s osolenou vodou, přidáme petrželovou a celerovou nať, na tenké plátky nakrájenou šunku, opepříme a povaříme 15 minut.
- Brambory v uvařené polévce trochu rozšťoucháme, přidáme prolisovaný česnek. Na talíř nalijeme česnečku, přidáme opečený na kostky nakrájený chléb a lžičku husího sádla.