Česnečka s husím sádlem

Ingredience


Brambory 2 ks
Celer - nať 1 polévková lžíce
Česnek 4 stroužek
Husí sádlo 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nakrájíme na hodně malé kostky, dáme do hrnce s osolenou vodou, přidáme petrželovou a celerovou nať, na tenké plátky nakrájenou šunku, opepříme a povaříme 15 minut.
  2. Brambory v uvařené polévce trochu rozšťoucháme, přidáme prolisovaný česnek. Na talíř nalijeme česnečku, přidáme opečený na kostky nakrájený chléb a lžičku husího sádla.