Mandlový dip s rajčaty
Ingredience
Česnek |
1 polévková lžíce |
Chilli paprička |
1 ks |
Mandle |
100 g |
Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
125 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
4 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Česnek, petrželku, pražené mandle, chilli papričku zbavenou semínek, sůl a pepř dáme do mixéru, zpracujeme v hladkou hmotu a na chvíli vypneme.
- Rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme. Vložíme je spolu se lžící octa do mixéru a znovu zapneme.
- Do směsi během mixování ještě přiléváme olej, až vznikne hladký dip.
- Omáčku vyndáme stěrkou do misky a hned podáváme.