Omáčka s bylinkami a pistáciemi

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Bazalka 4 polévková lžíce
Česnek 1 polévková lžíce
Citronová kůra 1 kávová lžička
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový 125 ml
Oregano čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Pistácie 200 g
Sůl 2 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mixéru vložíme česnek, petrželku, čerstvou bazalku, čerstvý tymián, oregano, vylouskané pistácie, citrónovou kůru, sůl a pepř. Zapneme a necháme zpracovávat tak dlouho, dokud se nám nevytvoří hladká hmota.
  2. Do směsi dále přimícháváme ocet a olivový olej. Opět šleháme, dokud se nevytvoří lesklá zelená omáčka.
  3. Omáčku vyndáme stěrkou do misky a hned podáváme.