Omáčka s bylinkami a pistáciemi
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Bazalka |
4 polévková lžíce |
Česnek |
1 polévková lžíce |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
125 ml |
Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Pistácie |
200 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mixéru vložíme česnek, petrželku, čerstvou bazalku, čerstvý tymián, oregano, vylouskané pistácie, citrónovou kůru, sůl a pepř. Zapneme a necháme zpracovávat tak dlouho, dokud se nám nevytvoří hladká hmota.
- Do směsi dále přimícháváme ocet a olivový olej. Opět šleháme, dokud se nevytvoří lesklá zelená omáčka.
- Omáčku vyndáme stěrkou do misky a hned podáváme.