Omáčka z angreštu
Ingredience
Angrešt |
800 g |
Cukr krupice |
3 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Pomeranče |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku. Připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou, přidáme opraný a očištěný angrešt, přiklopíme poklici a vaříme 40 minut, tak dlouho, aby se angrešt úplně rozvařil.
- Hotovou omáčku přecedíme přes síto, dáme zpět na sporák, vlijeme smetanu, vymačkáme šťávu z pomeranče, dochutíme solí, cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu a hned stáhneme z ohně.