Omáčka z angreštu

Ingredience


Angrešt 800 g
Cukr krupice 3 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Pomeranče 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku. Připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou, přidáme opraný a očištěný angrešt, přiklopíme poklici a vaříme 40 minut, tak dlouho, aby se angrešt úplně rozvařil.
  2. Hotovou omáčku přecedíme přes síto, dáme zpět na sporák, vlijeme smetanu, vymačkáme šťávu z pomeranče, dochutíme solí, cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu a hned stáhneme z ohně.