Zabijačková omáčka

Ingredience


Bobkový list 4 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 3 ks
Citrony 1 ks
Játra vepřová 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 300 g
Sůl 2 špetka
Víno bílé 1 dl
Vývar z hovězích kostí 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra umyjeme a pomeleme je na strojku na maso. Do hrnce dáme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list a restujeme játra 15 minut. Opatrně zalijeme vínem, vývarem, vhodíme česnek, který po uvaření vyhodíme, zalijeme smetanou a povaříme dalších 15 minut.
  2. Hotovou omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.