Zabijačková omáčka
Ingredience
Bobkový list |
4 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Citrony |
1 ks |
Játra vepřová |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 g |
Sůl |
2 špetka |
Víno bílé |
1 dl |
Vývar z hovězích kostí |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Játra umyjeme a pomeleme je na strojku na maso. Do hrnce dáme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list a restujeme játra 15 minut. Opatrně zalijeme vínem, vývarem, vhodíme česnek, který po uvaření vyhodíme, zalijeme smetanou a povaříme dalších 15 minut.
- Hotovou omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.