Pomerančový koláč s mandlemi a šlehačkou

Ingredience


Cukr moučkový 120 g
Džem meruňkový 100 g
Mandle 100 g
Mouka pšeničná hrubá 60 g
Pomeranče 2 ks
Smetana čerstvá ke šlehání 0.25 l
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Přidáme mleté mandle, šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  2. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotový koláč vyklopíme, necháme vychladnout, potřeme meruňkovým džemem, dozdobíme ušlehanou smetanou, dílky pomeranče a podáváme.