Pomerančový koláč s mandlemi a šlehačkou
Ingredience
Cukr moučkový |
120 g |
Džem meruňkový |
100 g |
Mandle |
100 g |
Mouka pšeničná hrubá |
60 g |
Pomeranče |
2 ks |
Smetana čerstvá ke šlehání |
0.25 l |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cukr smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Přidáme mleté mandle, šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotový koláč vyklopíme, necháme vychladnout, potřeme meruňkovým džemem, dozdobíme ušlehanou smetanou, dílky pomeranče a podáváme.