Dezert z angreštu

Ingredience


Angrešt 400 g
Čokoláda hořká 20 g
Cukr krupice 150 g
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Cukr vanilka 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 2.5 dl
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zralé angrešty omyjeme, odebereme z nich přibližně 20 největších kusů, které odložíme stranou, a ostatní dáme do hrnce a rozmačkáme. Přilijeme k nim 1 - 1/2 dl vody a pod poklicí je při mírné teplotě rozvaříme.
  2. Angrešt prolisujeme přes síto do mísy. Do prolisovaného angreštu přimícháme cukr s vanilkovým cukrem a dáme do chladničky na 1 hodinu.
  3. Mezitím si v rendlíku svaříme 2 dl vody s 3 lžícemi cukru pak do sirupu vložíme celý angrešt (bez stopek) a povaříme ho 1 minutu.
  4. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku s 1 lžičkou práškového cukru.
  5. Angreštové pyré rozdělíme do pohárů, ozdobíme šlehačkou, nastrouhanou čokoládou, cukrovým angreštem a podáváme.