Dezert z angreštu
Ingredience
Angrešt |
400 g |
Čokoláda hořká |
20 g |
Cukr krupice |
150 g |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Cukr vanilka |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
2.5 dl |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zralé angrešty omyjeme, odebereme z nich přibližně 20 největších kusů, které odložíme stranou, a ostatní dáme do hrnce a rozmačkáme. Přilijeme k nim 1 - 1/2 dl vody a pod poklicí je při mírné teplotě rozvaříme.
- Angrešt prolisujeme přes síto do mísy. Do prolisovaného angreštu přimícháme cukr s vanilkovým cukrem a dáme do chladničky na 1 hodinu.
- Mezitím si v rendlíku svaříme 2 dl vody s 3 lžícemi cukru pak do sirupu vložíme celý angrešt (bez stopek) a povaříme ho 1 minutu.
- Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku s 1 lžičkou práškového cukru.
- Angreštové pyré rozdělíme do pohárů, ozdobíme šlehačkou, nastrouhanou čokoládou, cukrovým angreštem a podáváme.