Pyré z angreštu a rybízu
Ingredience
Angrešt |
500 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr skořicový |
1 ks |
Džem jahodový |
100 g |
Jogurt bílý smetanový |
200 g |
Rybíz černý |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Angrešty a černý rybíz dobře očistíme, omyjeme a rozmixujeme na kaši. Do pyré zašleháme smetanový bílý jogurt, 0,5 dl smetany, jahodový džem, 2 lžíce práškového cukru a směs dáme vychladit. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
- Vychlazené pyré rozdělíme do pohárů, ozdobíme šlehačkou, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.