Netradiční boršč

Ingredience


Anýz celý 1 špetka
Bobkový list 1 ks
Bujón hovězí 1 kostka
Celer bulvový 0.25 ks
Celer řapíkatý 2 ks
Červená řepa 2 ks
Česnek 2 stroužek
Mrkev kořen 1 ks
Ocet kvasný lihový 3 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 1 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1.5 l
Zelí bílé - sterilizované 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dáme vařit do osolené vody nakrájené zelí, kořenovou zeleninu, nakrájené řapíky celeru a nakrájené rajče bez slupky.
  2. Přidáme anýz, kmín, bobkový list a kostku hovězího vývaru.
  3. Oloupeme řepu a nakrájíme ji na malé kousky. Řepu osmahneme 5 minut na oleji, poté přidáme k ostatní zelenině a vše vaříme do změknutí asi 20 minut.
  4. Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Vše necháme přejít varem a dle chuťi okyselíme octem - asi 3 lžíce.
  5. Poté podáváme.