Netradiční boršč
Ingredience
Anýz celý |
1 špetka |
Bobkový list |
1 ks |
Bujón hovězí |
1 kostka |
Celer bulvový |
0.25 ks |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Červená řepa |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1.5 l |
Zelí bílé - sterilizované |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Dáme vařit do osolené vody nakrájené zelí, kořenovou zeleninu, nakrájené řapíky celeru a nakrájené rajče bez slupky.
- Přidáme anýz, kmín, bobkový list a kostku hovězího vývaru.
- Oloupeme řepu a nakrájíme ji na malé kousky. Řepu osmahneme 5 minut na oleji, poté přidáme k ostatní zelenině a vše vaříme do změknutí asi 20 minut.
- Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Vše necháme přejít varem a dle chuťi okyselíme octem - asi 3 lžíce.
- Poté podáváme.