Bifteky se zeleným chřestem

Ingredience


Chřest zelený 500 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Estragon 2 polévková lžíce
Hořčice Bornier - hrubozrnná 1 kávová lžička
Hovězí svíčková 4 plátek
Margarín 40 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Šalotka 50 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájené plátky svíčkové opepříme, posypeme lístky estragonu, potřeme olejem a vložíme do nádoby. Naložené plátky necháme asi hodinu odstát v chladu.
  2. Očištěný chřest vaříme ve vroucí vodě se lžičkou cukru a trochou citronové šťávy po dobu 5 minut. V hrnci přivedeme k varu oloupanou, nasekanou šalotku s vínem a vaříme, než se víno zredukuje na polovinu. Přidáme hořčici, estragon, odstavíme z plotny a postupně přimícháváme tuk utřený se žloutky. Dochutíme a šleháme ve vodní lázni do ztuhnutí.
  3. Naložené plátky opékáme zprudka na pánvi z každé strany po dobu 3-4 minut.