Bifteky se zeleným chřestem
Ingredience
Chřest zelený |
500 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Estragon |
2 polévková lžíce |
Hořčice Bornier - hrubozrnná |
1 kávová lžička |
Hovězí svíčková |
4 plátek |
Margarín |
40 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Šalotka |
50 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájené plátky svíčkové opepříme, posypeme lístky estragonu, potřeme olejem a vložíme do nádoby. Naložené plátky necháme asi hodinu odstát v chladu.
- Očištěný chřest vaříme ve vroucí vodě se lžičkou cukru a trochou citronové šťávy po dobu 5 minut. V hrnci přivedeme k varu oloupanou, nasekanou šalotku s vínem a vaříme, než se víno zredukuje na polovinu. Přidáme hořčici, estragon, odstavíme z plotny a postupně přimícháváme tuk utřený se žloutky. Dochutíme a šleháme ve vodní lázni do ztuhnutí.
- Naložené plátky opékáme zprudka na pánvi z každé strany po dobu 3-4 minut.