Bramborové knedlíky plněné houbami
Ingredience
Slanina vepřová |
200 g |
Brambory |
1 kg |
Mouka pšeničná hrubá |
450 g |
Sůl |
9 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2.5 l |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
150 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko bio čerstvé |
1.5 dl |
Pepř černý mletý |
4 g |
Rohlíky bílé |
1 ks |
Sůl |
6 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozpáleném másle osmažíme cibuli nadrobno. Přidáme nakrájené čerstvé houby a podusíme zakryté doměkka. Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Všechno umeleme na masovém strojku a dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a pepř a promícháme.
- Vařené brambory rozmačkáme, smícháme s vejcem a hrubou moukou, osolíme a vypracujeme nelepivé těsto. Z těsta odkrojujeme kousky, vytvarujeme placku a tu naplníme houbovou směsí. Okraje spojíme, stiskneme a v omoučněné dlani vytvarujeme do koule. Knedlíky vhodíme do vroucí, osolené vody a vaříme 10 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou a rozložíme na mísu. Podáváme polité vyškvařenou slaninou.