Bramborové knedlíky plněné houbami

Ingredience


Slanina vepřová 200 g
Brambory 1 kg
Mouka pšeničná hrubá 450 g
Sůl 9 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2.5 l
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 150 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko bio čerstvé 1.5 dl
Pepř černý mletý 4 g
Rohlíky bílé 1 ks
Sůl 6 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpáleném másle osmažíme cibuli nadrobno. Přidáme nakrájené čerstvé houby a podusíme zakryté doměkka. Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Všechno umeleme na masovém strojku a dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a pepř a promícháme.
  2. Vařené brambory rozmačkáme, smícháme s vejcem a hrubou moukou, osolíme a vypracujeme nelepivé těsto. Z těsta odkrojujeme kousky, vytvarujeme placku a tu naplníme houbovou směsí. Okraje spojíme, stiskneme a v omoučněné dlani vytvarujeme do koule. Knedlíky vhodíme do vroucí, osolené vody a vaříme 10 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou a rozložíme na mísu. Podáváme polité vyškvařenou slaninou.