Tvarohový koláč s piškotovým těstem

Ingredience


Amonium 1 špetka
Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 50 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 160 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 100 g
Hrozinky 30 g
Mandle natural 2 ks
Máslo čerstvé 40 g
Ořechy vlašské 20 g
Tvaroh měkký 250 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 90 g
Mouka pšeničná hrubá 90 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál nasypeme mouku, cukr, amonium, strouhanou citronovou kůru a vanilku. Přidáme rozsekané máslo a žloutky, vypracujeme těsto a na cca 30 minut odložíme na studeném místě.
  2. Ztuhlé těsto rozválíme, kruhem vykrojíme a vložíme do formy. Ze zbytku těsta uděláme okolo váleček, potřeme rozšlehaným vejcem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Koláč naplníme tvarohovou nádivkou, na ni rozetřeme piškotové těsto a zvolna dopečeme. Hotový koláč posypeme cukrem.
  3. Na piškotové těsto smícháme cukr, žloutky a citronovou kůru a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  4. Na nádivku smícháme tvaroh se žloutkem a bílkem, přidáme rozpuštěné máslo, důkladně promícháme a vsypeme citronovou kůru, cukr, hrozinky, posekané mandle a vlašské ořechy. Nakonec dochutíme ještě vanilkou.