Tvarohový koláč s piškotovým těstem
Ingredience
Amonium |
1 špetka |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučkový |
50 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
160 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučkový |
100 g |
Hrozinky |
30 g |
Mandle natural |
2 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Ořechy vlašské |
20 g |
Tvaroh měkký |
250 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučkový |
90 g |
Mouka pšeničná hrubá |
90 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na vál nasypeme mouku, cukr, amonium, strouhanou citronovou kůru a vanilku. Přidáme rozsekané máslo a žloutky, vypracujeme těsto a na cca 30 minut odložíme na studeném místě.
- Ztuhlé těsto rozválíme, kruhem vykrojíme a vložíme do formy. Ze zbytku těsta uděláme okolo váleček, potřeme rozšlehaným vejcem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Koláč naplníme tvarohovou nádivkou, na ni rozetřeme piškotové těsto a zvolna dopečeme. Hotový koláč posypeme cukrem.
- Na piškotové těsto smícháme cukr, žloutky a citronovou kůru a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- Na nádivku smícháme tvaroh se žloutkem a bílkem, přidáme rozpuštěné máslo, důkladně promícháme a vsypeme citronovou kůru, cukr, hrozinky, posekané mandle a vlašské ořechy. Nakonec dochutíme ještě vanilkou.