Chalupářský guláš
Ingredience
Bobkový list |
5 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Fazole červené |
200 g |
Houby sušené |
1 hrst |
Lečo s párkem |
250 g |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vepřový bok |
1 kg |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Fazole, které jme namočili den dopředu, v té samé vodě uvaříme. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, zprudka ho opečeme. Když maso začne pouštět šťávu, poprášíme paprikou, zamícháme, přidáme namočené houby, zeslabíme plamínek a pomalu dusíme. Směs osolíme, opepříme, vylijeme lečo s párkem, který nakrájíme na kolečka, zalijeme teplou vodou a pod poklicí necháme dusit. Do skoro měkkého masa vylijeme uvařené fazole, rozmačkaný česnek, posypeme majoránkou, smetanu s moukou dobře rozšleháme a guláš zahustíme.