Chalupářský guláš

Ingredience


Bobkový list 5 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Fazole červené 200 g
Houby sušené 1 hrst
Lečo s párkem 250 g
Majoránka 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 dl
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Sůl 2 kávová lžička
Vepřový bok 1 kg
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole, které jme namočili den dopředu, v té samé vodě uvaříme. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, zprudka ho opečeme. Když maso začne pouštět šťávu, poprášíme paprikou, zamícháme, přidáme namočené houby, zeslabíme plamínek a pomalu dusíme. Směs osolíme, opepříme, vylijeme lečo s párkem, který nakrájíme na kolečka, zalijeme teplou vodou a pod poklicí necháme dusit. Do skoro měkkého masa vylijeme uvařené fazole, rozmačkaný česnek, posypeme majoránkou, smetanu s moukou dobře rozšleháme a guláš zahustíme.