Jáhlové lívanečky s hrozinkami
Ingredience
Hrozinky |
50 g |
Jáhly - loupané proso |
50 g |
Jogurt bílý |
2 dl |
Mouka pšeničná celozrnná |
50 g |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Sirup javorový |
1.5 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jáhly 2x spaříme litrem vody, pak je dáme do hrnce, přilijeme 2 dl vody a jáhly uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 35 minut. Scedíme je z přebytečné vody, dáme do mísy a necháme vychladnout.
- Pak k nim přidáme vejce, bílý jogurt, omyté a odkapané hrozinky, celozrnnou mouku a špetku soli. Vše dobře promícháme, těsto by mělo být řidší.
- V pánvi na rozpáleném oleji pečeme malé lívanečky z každé strany dozlatova přibližně 1-2 minuty.
- Horké lívanečky polijeme javorovým sirupem a podáváme.