Jáhlové lívanečky s hrozinkami

Ingredience


Hrozinky 50 g
Jáhly - loupané proso 50 g
Jogurt bílý 2 dl
Mouka pšeničná celozrnná 50 g
Olej slunečnicový 0.5 dl
Sirup javorový 1.5 dl
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jáhly 2x spaříme litrem vody, pak je dáme do hrnce, přilijeme 2 dl vody a jáhly uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 35 minut. Scedíme je z přebytečné vody, dáme do mísy a necháme vychladnout.
  2. Pak k nim přidáme vejce, bílý jogurt, omyté a odkapané hrozinky, celozrnnou mouku a špetku soli. Vše dobře promícháme, těsto by mělo být řidší.
  3. V pánvi na rozpáleném oleji pečeme malé lívanečky z každé strany dozlatova přibližně 1-2 minuty.
  4. Horké lívanečky polijeme javorovým sirupem a podáváme.