Houby s uzeným masem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby sušené |
600 g |
Krupice dětská |
300 g |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Mléko polotučné |
3 dl |
Moravské uzené maso |
400 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
4 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřový bok uzený |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Z namočených hub slijeme vodu, na pánvi zahřejeme sádlo, na něm osmahneme nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou slaninu a namočené houby. Do mísy dáme na kostky nakrájený bůček, uzené, osolíme, opepříme, posypeme krupicí, rozklepneme vejce, vylijeme mléko, přidáme majoránku, rozetřený česnek, všechno dobře promícháme a vylijeme na vymaštěný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a dozlatova pečeme 40 minut.