Jablkový závin s krupicí
Ingredience
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
40 g |
Jablka |
5 ks |
Krupice dětská |
20 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Mandle |
20 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká |
400 g |
Rozinky bílé |
20 g |
Skořice mletá |
3 kávová lžička |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Mouku prosejeme do mísy, přidáme 20 g másla, lžíci cukru, vlažné mléko, kypřící prášek, 20 g vanilkového cukru, 1 špetku soli a zpracujeme těsto, které necháme odpočinout 30 minut. Jablka nastrouháme, dáme do nich cukr, vanilkový cukr, rozinky, nasekané mandle a dobře promícháme.
- Odpočaté těsto na moukou posypaném vále rozválíme, posypeme strouhankou, z připravených jablek rukama vymačkáme nadbytečnou šťávu a poklademe je na těsto, které zavineme, položíme na máslem vymaštěný plech, potřeme rozkvedlaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova.
- Upečený závin vybereme z trouby, necháme vychladnout, posypeme cukrem moučkou, nakrájíme na pěkná kolečka a podáváme.