Jablkový závin s krupicí

Ingredience


Cukr krupice 4 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 40 g
Jablka 5 ks
Krupice dětská 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Mandle 20 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká 400 g
Rozinky bílé 20 g
Skořice mletá 3 kávová lžička
Strouhanka 3 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku prosejeme do mísy, přidáme 20 g másla, lžíci cukru, vlažné mléko, kypřící prášek, 20 g vanilkového cukru, 1 špetku soli a zpracujeme těsto, které necháme odpočinout 30 minut. Jablka nastrouháme, dáme do nich cukr, vanilkový cukr, rozinky, nasekané mandle a dobře promícháme.
  2. Odpočaté těsto na moukou posypaném vále rozválíme, posypeme strouhankou, z připravených jablek rukama vymačkáme nadbytečnou šťávu a poklademe je na těsto, které zavineme, položíme na máslem vymaštěný plech, potřeme rozkvedlaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova.
  3. Upečený závin vybereme z trouby, necháme vychladnout, posypeme cukrem moučkou, nakrájíme na pěkná kolečka a podáváme.