Koláč s tvarohovou nádivkou
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
80 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučkový |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Rozinky tmavé |
30 g |
Tvaroh jemný |
300 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mouku prosejeme na vál, rozsekáme do ní máslo, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu, žloutky a mléko a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout.
- Těsto rozválíme na obdélník, okraj odkrojíme rýhovacím kolečkem a nakrájíme z něj několik pásků. Těsto přemístíme na vymazaný a vysypaný plech, na střed rozetřeme tvarohovou nádivku, přes ni poklademe křížem pásky vytvořené ze zbytků a okraj přehneme. Potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.
- Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme cukrem a podáváme.
- Na nádivku smícháme všechny uvedené ingredience..