Koláč s tvarohovou nádivkou

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr moučkový 80 g
Máslo čerstvé 120 g
Mléko plnotučné 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Rozinky tmavé 30 g
Tvaroh jemný 300 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku prosejeme na vál, rozsekáme do ní máslo, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu, žloutky a mléko a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout.
  2. Těsto rozválíme na obdélník, okraj odkrojíme rýhovacím kolečkem a nakrájíme z něj několik pásků. Těsto přemístíme na vymazaný a vysypaný plech, na střed rozetřeme tvarohovou nádivku, přes ni poklademe křížem pásky vytvořené ze zbytků a okraj přehneme. Potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.
  3. Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme cukrem a podáváme.
  4. Na nádivku smícháme všechny uvedené ingredience..