Nádivka se sýrem po italsku

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Olivy černé 1 hrst
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rohlíky bílé 4 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvrdé rohlíky nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme je naskáknout.
  2. Olivy nakrájíme nadrobno a sýr nastrouháme.
  3. Do mísy přidáme olivy, sýr, bazalku, oregano, sůl, pepř a rozšlehaná vejce s kypřícím práškem do pečiva, vše promícháme.
  4. Srnčí hřbet vymažeme olivovým olejem, vysypeme hrubou moukou, naplníme formu nádivkou a pečeme při 170 stupních 40 minut.