Nádivka se sýrem po italsku
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 špetka |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Olivy černé |
1 hrst |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rohlíky bílé |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tvrdé rohlíky nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme je naskáknout.
- Olivy nakrájíme nadrobno a sýr nastrouháme.
- Do mísy přidáme olivy, sýr, bazalku, oregano, sůl, pepř a rozšlehaná vejce s kypřícím práškem do pečiva, vše promícháme.
- Srnčí hřbet vymažeme olivovým olejem, vysypeme hrubou moukou, naplníme formu nádivkou a pečeme při 170 stupních 40 minut.