Kuskus jehněčí

Ingredience


Cibule červená 2 ks
Citrony 1 ks
Cizrna 425 g
Harissa pasta 1 kávová lžička
Jehněčí maso 350 g
Kuskus 350 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 kávová lžička
Paprika červená 1 ks
Paprika oranžová 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Šafrán 1 špetka
Skořice mletá 3 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citronovou šťávu promícháme s pokrájenou cibulí a dáme do pánve, přidáme šafrán, skořici, med a pokrájenou papriku. Přilijeme vývar a vše přivedeme k varu, pod pokličkou vaříme 5 minut.
  2. V jiné pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájené jehněčí maso. Maso poté vyndáme a dáme do pánve s cibulí a paprikou. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata, cizrnu a pastu harisa. Promícháme a přivedeme k varu, vaříme 20 minut bez pokličky.
  3. Do vody dáme nabobtnat kuskus dle návodu. Poté vložíme do cedníku vyloženého plátnem a uvaříme nad velkým hrncem vařící vody v páře pod pokličkou.
  4. Kuskus dáme na servírovací mísu, posypeme skořicí. Kuskus přelijeme hotovým pokrmem.