Kuskus jehněčí
Ingredience
Cibule červená |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Cizrna |
425 g |
Harissa pasta |
1 kávová lžička |
Jehněčí maso |
350 g |
Kuskus |
350 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika oranžová |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Šafrán |
1 špetka |
Skořice mletá |
3 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
3 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Citronovou šťávu promícháme s pokrájenou cibulí a dáme do pánve, přidáme šafrán, skořici, med a pokrájenou papriku. Přilijeme vývar a vše přivedeme k varu, pod pokličkou vaříme 5 minut.
- V jiné pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájené jehněčí maso. Maso poté vyndáme a dáme do pánve s cibulí a paprikou. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata, cizrnu a pastu harisa. Promícháme a přivedeme k varu, vaříme 20 minut bez pokličky.
- Do vody dáme nabobtnat kuskus dle návodu. Poté vložíme do cedníku vyloženého plátnem a uvaříme nad velkým hrncem vařící vody v páře pod pokličkou.
- Kuskus dáme na servírovací mísu, posypeme skořicí. Kuskus přelijeme hotovým pokrmem.