Koule z jehněčího masa

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibulka jarní 2 ks
Jehněčí maso mleté 450 g
Kari koření 1 kávová lžička
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Strouhanka 25 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
Vývar jehněčí 3 dl
Zelí čínské 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mleté maso, mleté chilli, čínské mleté kari, pokrájené jarní cibulky, česnek, petrželku a strouhanku. Přidáme vejce a promícháme. Ze směsi vytvoříme 16 koulí.
  2. Rozehřejeme olej v předehřátém woku. Přidáme nasekané čínské zelí a pórek a smažíme minutu. Poté zeleninu z woku vyndáme a dáme stranou. Vložíme do woku masové koule a smažíme je 4 minuty, aby byly zlatavě hnědé.
  3. V misce smícháme solamyl a vodu a odložíme stranou. Do woku přilijeme jehněčí vývar a sójovou omáčku a vaříme 3 minuty. Přimícháme solamyl s vodou, uvedeme do varu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Do pánve vrátíme čínské zelí a pórek a minutu povaříme, aby se zelenina prohřála.
  5. Na servírovací mísu dáme čínské zelí a pórek, na ně masové koule a okamžitě podáváme.