Koule z jehněčího masa
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibulka jarní |
2 ks |
Jehněčí maso mleté |
450 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
25 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Vývar jehněčí |
3 dl |
Zelí čínské |
125 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme mleté maso, mleté chilli, čínské mleté kari, pokrájené jarní cibulky, česnek, petrželku a strouhanku. Přidáme vejce a promícháme. Ze směsi vytvoříme 16 koulí.
- Rozehřejeme olej v předehřátém woku. Přidáme nasekané čínské zelí a pórek a smažíme minutu. Poté zeleninu z woku vyndáme a dáme stranou. Vložíme do woku masové koule a smažíme je 4 minuty, aby byly zlatavě hnědé.
- V misce smícháme solamyl a vodu a odložíme stranou. Do woku přilijeme jehněčí vývar a sójovou omáčku a vaříme 3 minuty. Přimícháme solamyl s vodou, uvedeme do varu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- Do pánve vrátíme čínské zelí a pórek a minutu povaříme, aby se zelenina prohřála.
- Na servírovací mísu dáme čínské zelí a pórek, na ně masové koule a okamžitě podáváme.