Telecí játra smažená na tymiánu
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Játra telecí |
125 g |
Kapary |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Játra zbavíme tuku a obalíme v osolené a opepřené mouce. Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej. Do pánve přidáme játra a smažíme z každé strany 3 minuty, aby se uzavřela a propekla. Přendáme na talíř a udržujeme v teple.
- Přilijeme víno, lžíci vody, kůru z citronu, tymián, sůl, pepř, kapary a vše prohříváme, až začne tekutina bublat. Přidáme smetanu a prohřejeme. Hotovou omáčku přelijeme přes játra.
- Podáváme ozdobené tymiánem.