Telecí játra smažená na tymiánu

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 2 kávová lžička
Játra telecí 125 g
Kapary 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Tymián sušený 1 kávová lžička
Víno bílé 2 polévková lžíce
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra zbavíme tuku a obalíme v osolené a opepřené mouce. Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej. Do pánve přidáme játra a smažíme z každé strany 3 minuty, aby se uzavřela a propekla. Přendáme na talíř a udržujeme v teple.
  2. Přilijeme víno, lžíci vody, kůru z citronu, tymián, sůl, pepř, kapary a vše prohříváme, až začne tekutina bublat. Přidáme smetanu a prohřejeme. Hotovou omáčku přelijeme přes játra.
  3. Podáváme ozdobené tymiánem.