Játra telecí ve vinné omáčce
Ingredience
Anglická slanina |
125 g |
Celer - nať |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
1.5 dl |
Játra telecí |
4 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Nové koření mleté |
1 špetka |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
3 ks |
Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
1.5 dl |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Játra otřeme, osolíme, opepříme a obalíme lehce v mouce. Přebytečnou mouku z nich setřeseme. Rozehřejeme v pánvi olej a máslo a játra smažíme po obou stranách. Poté je vyndáme a dáme na talíř, zakryjeme a udržujeme teplé.
- Do tuku v pánvi přidáme pokrájenou cibuli, celer a slaninu. Smažíme, přilijeme červené víno, hovězí vývar, šalvěj, worchester, nové koření, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme 4 minuty.
- Každou čtvrtku rajčete překrojíme ještě na polovinu. Přidáme je do omáčky a povaříme 3 minuty.
- Játra podáváme přelitá omáčkou.