Játra telecí ve vinné omáčce

Ingredience


Anglická slanina 125 g
Celer - nať 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 1.5 dl
Játra telecí 4 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Nové koření mleté 1 špetka
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 3 ks
Šalvěj čerstvá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 1.5 dl
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra otřeme, osolíme, opepříme a obalíme lehce v mouce. Přebytečnou mouku z nich setřeseme. Rozehřejeme v pánvi olej a máslo a játra smažíme po obou stranách. Poté je vyndáme a dáme na talíř, zakryjeme a udržujeme teplé.
  2. Do tuku v pánvi přidáme pokrájenou cibuli, celer a slaninu. Smažíme, přilijeme červené víno, hovězí vývar, šalvěj, worchester, nové koření, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme 4 minuty.
  3. Každou čtvrtku rajčete překrojíme ještě na polovinu. Přidáme je do omáčky a povaříme 3 minuty.
  4. Játra podáváme přelitá omáčkou.