Vepřové s anýzem a fenyklem

Ingredience


Anýz celý 0.5 kávová lžička
Cibulka jarní 4 ks
Fenykl sladký - hlíza 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pernod 2 polévková lžíce
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Pomerančová šťáva 4.5 dl
Rýže předvařená (parboiled) 60 g
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z řízků odřízneme tučné části. Nařízneme střed každého řízku a vytvoříme kapsu. V misce smícháme pomerančovou kůru, rýži, sůl, pepř, nasekané jarní cibulky a anýzová semínka.
  2. Kapsy naplníme rýžovou směsí a na povrchu jemně stiskneme, abychom uzavřeli kapsu. Rozehřejeme ve velké pánvi olej a smažíme vepřové řízky na každé straně 3 minuty.
  3. Přidáme pomerančovou šťávu, plátky fenyklu, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté řízky a plátky fenyklu vyndáme a dáme na servírovací mísu.
  4. V misce smícháme solamyl s pernodem. Přidáme směs do pánve a rozmícháme. Povaříme 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Přelijeme přes vepřové řízky omáčku s pernodem a podáváme.