Vepřové s anýzem a fenyklem
Ingredience
Anýz celý |
0.5 kávová lžička |
Cibulka jarní |
4 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pernod |
2 polévková lžíce |
Pomerančová kůra |
1 kávová lžička |
Pomerančová šťáva |
4.5 dl |
Rýže předvařená (parboiled) |
60 g |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z řízků odřízneme tučné části. Nařízneme střed každého řízku a vytvoříme kapsu. V misce smícháme pomerančovou kůru, rýži, sůl, pepř, nasekané jarní cibulky a anýzová semínka.
- Kapsy naplníme rýžovou směsí a na povrchu jemně stiskneme, abychom uzavřeli kapsu. Rozehřejeme ve velké pánvi olej a smažíme vepřové řízky na každé straně 3 minuty.
- Přidáme pomerančovou šťávu, plátky fenyklu, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté řízky a plátky fenyklu vyndáme a dáme na servírovací mísu.
- V misce smícháme solamyl s pernodem. Přidáme směs do pánve a rozmícháme. Povaříme 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
- Přelijeme přes vepřové řízky omáčku s pernodem a podáváme.