Jogurt s ovesnými vločkami
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Čokoláda mléčná |
20 g |
Hrozinky |
50 g |
Jablka |
2 ks |
Jogurt bílý choceňský smetanový |
2 dl |
Kompot hruškový |
100 g |
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Meruňky sušené |
60 g |
Ořechy vlašské |
20 g |
Ovesné vločky |
60 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme do mísy, zalijeme 2 dl vody a necháme nabobtnat asi 1 hodinu.
- Mezitím omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme 2 velká jablka, která dáme do druhé misky, posypeme cukrem a skořicí, promícháme s medem a pokapeme citronovou šťávou. Hrozinky promyjeme pod tekoucí vodou a přidáme k jablkům. Sušené meruňky omyjeme, pokrájíme na poloviny a smícháme s jablky. K jablkům přidáme pokrájené hrušky z kompotu.
- Vše smícháme s ovesnými vločkami, nakonec přimícháme smetanový jogurt.
- Ovesné vločky s jogurtem dáme do kompotových misek, ozdobíme vlašskými ořechy, posypeme nastrouhanou mléčnou čokoládou a podáváme.