Jogurt s ovesnými vločkami

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Čokoláda mléčná 20 g
Hrozinky 50 g
Jablka 2 ks
Jogurt bílý choceňský smetanový 2 dl
Kompot hruškový 100 g
Med včelí 4 polévková lžíce
Meruňky sušené 60 g
Ořechy vlašské 20 g
Ovesné vločky 60 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme do mísy, zalijeme 2 dl vody a necháme nabobtnat asi 1 hodinu.
  2. Mezitím omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme 2 velká jablka, která dáme do druhé misky, posypeme cukrem a skořicí, promícháme s medem a pokapeme citronovou šťávou. Hrozinky promyjeme pod tekoucí vodou a přidáme k jablkům. Sušené meruňky omyjeme, pokrájíme na poloviny a smícháme s jablky. K jablkům přidáme pokrájené hrušky z kompotu.
  3. Vše smícháme s ovesnými vločkami, nakonec přimícháme smetanový jogurt.
  4. Ovesné vločky s jogurtem dáme do kompotových misek, ozdobíme vlašskými ořechy, posypeme nastrouhanou mléčnou čokoládou a podáváme.