Vepřové s rýží a ve směsi koření
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rýže dlouhozrnná |
275 g |
Směs pěti vůní |
2 kávová lžička |
Solamyl - bramborový škrob |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřová kýta |
350 g |
Voda pitná |
6 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Studenou tekoucí vodou propláchneme rýži. Dáme do velkého hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a přivedeme pod pokličkou k varu. Vaříme cca 9 minut.
- Vepřové maso pokrájíme na malé kousky - nudličky. Dáme je stranou, dokud nebudeme potřebovat.
- V misce rozšleháme vejce, směs pěti koření, solamyl a třtinový cukr. Vepřové nudličky obalíme ve směsi.
- Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej, přidáme nudličky a osmahneme, dokud nebudou křupavé. Poté je vyndáme a dáme stranou na později.
- Pokrájíme cibuli, přidáme ji do woku s česnekem, pokrájenou paprikou, hráškem a smažíme 5 minut.
- Vrátíme do woku vepřové nudličky s uvařenou rýží a smažíme dalších 5 minut.
- Rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme zbývající dvě rozšlehaná vejce a osmahneme je. Vyklopíme a nakrájíme na tenké proužky. Vmícháme do hotové rýžové směsi a okamžitě podáváme.