Žebírka vepřová na chilli

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 1 ks
Cukr třtinový 2 kávová lžička
Fazolová černá omáčka 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Vepřová žebra 500 g
Víno rýžové čínské 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odstraníme z žebírek tučné části. Každé žebírko rozdělíme na 4 kusy a dáme na talíř.
  2. Smícháme v misce víno, solamyl, sójovou omáčku, cukr a touto směsí přelijeme kusy žebírek. Necháme marinovat 45 minut.
  3. Rozehřejeme ve woku olej, přidáme do něj žebírka a smažíme 3 minuty. Poté je vyndáme a necháme okapat.
  4. Z woku odlijeme olej a necháme tam jen jednu lžíci oleje. Přidáme pokrájenou jarní cibulku, nasekaný česnek, černou fazolovou omáčku, chilli papričku a smažíme 40 vteřin. Přidáme do woku žebírka, promícháme, přilijeme vodu a dusíme 10 minut pod pokličkou.
  5. Přidáme pokrájenou papriku, cibuli a povaříme 2 minuty.
  6. Podáváme horké.