Žebírka vepřová na chilli
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Cukr třtinový |
2 kávová lžička |
Fazolová černá omáčka |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Vepřová žebra |
500 g |
Víno rýžové čínské |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Odstraníme z žebírek tučné části. Každé žebírko rozdělíme na 4 kusy a dáme na talíř.
- Smícháme v misce víno, solamyl, sójovou omáčku, cukr a touto směsí přelijeme kusy žebírek. Necháme marinovat 45 minut.
- Rozehřejeme ve woku olej, přidáme do něj žebírka a smažíme 3 minuty. Poté je vyndáme a necháme okapat.
- Z woku odlijeme olej a necháme tam jen jednu lžíci oleje. Přidáme pokrájenou jarní cibulku, nasekaný česnek, černou fazolovou omáčku, chilli papričku a smažíme 40 vteřin. Přidáme do woku žebírka, promícháme, přilijeme vodu a dusíme 10 minut pod pokličkou.
- Přidáme pokrájenou papriku, cibuli a povaříme 2 minuty.
- Podáváme horké.