Telecí řízek pražský
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Sůl |
30 g |
Šunka dušená |
100 g |
Telecí kýta |
1000 g |
Tuk |
100 g |
Vejce slepičí |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji opečeme. Přidáme rozpustit polovinu dávky másla.
- Na zbylém másle prohřejeme šunku nakrájenou na drobné kostičky nebo plátečky a hrášek. Přidáme vejce a připravíme jako míchaná vajíčka se šunkou a hráškem.
- Nakonec řízek přelijeme výpekem s máslem a obložíme míchaným vejcem se šunkou a hráškem.
- Ihned podáváme.