Telecí řízek pražský

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Sůl 30 g
Šunka dušená 100 g
Telecí kýta 1000 g
Tuk 100 g
Vejce slepičí 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji opečeme. Přidáme rozpustit polovinu dávky másla.
  2. Na zbylém másle prohřejeme šunku nakrájenou na drobné kostičky nebo plátečky a hrášek. Přidáme vejce a připravíme jako míchaná vajíčka se šunkou a hráškem.
  3. Nakonec řízek přelijeme výpekem s máslem a obložíme míchaným vejcem se šunkou a hráškem.
  4. Ihned podáváme.