Štěrbákový salát s jablky
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Jablka |
250 g |
Ocet jablečný |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Ředkev černá |
100 g |
Řeřicha |
1 hrst |
Semínka slunečnicová loupaná |
2 polévková lžíce |
Štěrbák zahradní |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slunečnicová semínka nasucho opražíme v pánvi, vsypeme na talíř a necháme vychladnout.
- Štěrbák očistíme, omyjeme a osušíme. Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. V misce je promícháme s citronovou šťávou.
- Očištěnou ředkev nastrouháme a v míse smícháme se zakysanou smetanou, octem, olejem, cukrem, solí a pepřem. Vmícháme listy salátu nakrájené na proužky a nakonec přidáme jablka.
- Salát upravíme na talíře a posypeme opraženými semínky. Ozdobíme omytou řeřichou a ihned podáváme.