Štěrbákový salát s jablky

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Jablka 250 g
Ocet jablečný 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Ředkev černá 100 g
Řeřicha 1 hrst
Semínka slunečnicová loupaná 2 polévková lžíce
Štěrbák zahradní 1 ks
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slunečnicová semínka nasucho opražíme v pánvi, vsypeme na talíř a necháme vychladnout.
  2. Štěrbák očistíme, omyjeme a osušíme. Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. V misce je promícháme s citronovou šťávou.
  3. Očištěnou ředkev nastrouháme a v míse smícháme se zakysanou smetanou, octem, olejem, cukrem, solí a pepřem. Vmícháme listy salátu nakrájené na proužky a nakonec přidáme jablka.
  4. Salát upravíme na talíře a posypeme opraženými semínky. Ozdobíme omytou řeřichou a ihned podáváme.