Tagliatelle s bylinkami

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička sušená 1 špetka
Máslo čerstvé 50 g
Máta 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Rozmarýn čerstvý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tagliatelle 400 g
Víno bílé 120 ml
Vývar zeleninový 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lístky rozmarýnu a petržele nasekáme spolu s lístky máty, šalvěje a bazalky.
  2. V pánvi necháme zpěnit olej s polovinou množství másla. Osmahneme šalotku, česnek nakrájený na drobné kousky a mleté chilli papričky. Za stálého míchání smažíme na velmi mírném ohni 3 minuty.
  3. Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
  4. Do pánve přimícháme nakrájené bylinky a bobkový list. Mícháme a smažíme další 3 minuty. Poté dolijeme bílým vínem a zvýšíme teplotu. Vaříme na prudkém ohni 2 minuty, až se tekutina mírně vyvaří. Snížíme teplotu, přilijeme zeleninový vývar a povaříme 2 minuty.
  5. Z pánve odstraníme bobkový list. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k bylinkám na pánvi.
  6. Těstoviny s bylinkami smícháme ještě s máslem a znovu promícháme. Ihned podáváme.