Tagliatelle s bylinkami
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička sušená |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
50 g |
Máta |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rozmarýn čerstvý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tagliatelle |
400 g |
Víno bílé |
120 ml |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lístky rozmarýnu a petržele nasekáme spolu s lístky máty, šalvěje a bazalky.
- V pánvi necháme zpěnit olej s polovinou množství másla. Osmahneme šalotku, česnek nakrájený na drobné kousky a mleté chilli papričky. Za stálého míchání smažíme na velmi mírném ohni 3 minuty.
- Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
- Do pánve přimícháme nakrájené bylinky a bobkový list. Mícháme a smažíme další 3 minuty. Poté dolijeme bílým vínem a zvýšíme teplotu. Vaříme na prudkém ohni 2 minuty, až se tekutina mírně vyvaří. Snížíme teplotu, přilijeme zeleninový vývar a povaříme 2 minuty.
- Z pánve odstraníme bobkový list. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k bylinkám na pánvi.
- Těstoviny s bylinkami smícháme ještě s máslem a znovu promícháme. Ihned podáváme.